sütemények


Túrós sütemények közül talán a legegyszerűbben elkészíthető a túrós perec.Amilyen hamar összeállítható,olyan hamar el is fog fogyni az asztalról.



A perec egyszerű,mindenki számára ízletes finomság,ami percek alatt erőfeszítések nélkül elkészíthető akár egy átdolgozott nap után is.


Hozzávalók kb 30 darab perechez:
60 dkg liszt
45 dkg túró
45 dkg vaj
30 dkg cukor
másfél citrom reszelt héja
3 csomag vaníliás cukor
3 kiskanál sütőpor
pár csipetnyi só
Tetejére:
15 dkg vaníliás porcukor
3 tojássárgája


Elkészítés:
A sütőt kb 200C-fokra melegítsük elő.
A lisztet dolgozzuk alaposan össze a vajjal,a cukorral,a sütőporral,és közben már áttört túróval.
Ízesítsük egy kis sóval,a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.Az egészet jól gyúrjuk össze.
A létrejött tésztát vágjuk kb 30részre,és alakítsunk belőlük rudacskákat.Ezután a rudakból formáljunk pereceket.
A kis formákat rakjuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A perecek tetejét kenjük meg a tojássárgájával,tegyük a tepsit a sütőbe,és süssük kb 10 percig készre.
Szórjuk meg a pereceket vaníliás porcukorral,amíg még nem hűltek ki teljesen.