palacsinta


Egy kis alkohollal megbolondított kecskeméti rakott palacsinta receptjét olvashatjuk,amit akár negyed óra alatt elkészíthetünk.



A hozzávalók 4 személyre vannak írva,de nyugodtan duplázzuk meg a mennyiségeket,nem fog napokig a konyhában árválkodni ez a különlegesség.

Hozzávalók:
8 édes palacsinta
30 dkg baracklekvár
1 dl kecskeméti(vagy akár saját házi)barackpálinka
15dkg darált dió
4 tojásfehérje
2 dkg vaj
1 evőkanál porcukor


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lekvárt és a pálinkát.
Vajazzunk ki egy jénait,és rétegezzük ebbe a palacsintákat.
A legelső palacsintát kenjük meg lekvárral,majd szórjuk meg dióval.
Erre rakjunk egy másik palacsintát,és így felváltva folytassuk tovább a rétegezést.
(A kísérletezni vágyók ne csak egy féle tölteléket rakjanak a palacsintába,hanem akár túrót,kakaót,fahéjat,amit éppen megkívánnak)
A legutolsó palacsintára ne tegyünk már semmiféle tölteléket,csak rakjuk be a jénait az előmelegített sütőbe.
A tojásfehérjébe keverjünk cukrot,és verjük fel.Ezt kenjük az utolsó palacsinta tetejére.Amikor ez a hab elkezd karamellizálódni,akkor kivehetjük a sütőből,és már tálalhatjuk is.